velkommen


Velkommen til Sauda husflidslag. Her vil vi fortelle litt om aktivitetene våre... Sauda husflidslag ble startet 1988. Laget har mellom femti og seksti medlemmer og holder til i speiderhuset i Sauda. Der har vi medlemsmøter, kurs og studieringer. Medlemsmøtene holdes den siste tirsdagen i måneden.mandag 30. mars 2015

Ull er gull

19. mars var Sauda husflidslag med å arrangere “Ull er gull”. Det var et møte med Kathrine Gregersen, kjent fra Nøstebarn, som kom for å snakke om ull.

Kathrine har vært engasjert i Nøstebarn i lengre tid, lager egne strikkemønster og har skrevet flere bøker. Vi fikk høre et interessant og engasjerende foredrag.

IMG_1644

Kathrine Gregersen fortalte om ull og fordeler med dette materialet framfor and fibre. Hun snakket om viktigheten av mønstre som er enkle og greie å strikke og at plaggene skal være gode å bruke. Katrine er opptatt av gjenbruk og vi fikk flere nyttige tips, som hvordan vi kan lage fine lapper til ullklær og vi fikk se hvor fint det kan bli med lapper og knapper der det er håpløse flekker. Det kan være enkelt å gi plaggene et nytt liv. Kathrine snakket også om bruk av restegarn og hadde med eksempler på bruk av det.

Mange var interessert i å se på det Kathrine hadde med av bøker, garn og strikkede ting

IMG_1639

IMG_1640IMG_1641IMG_1642

Her er det eksempler på strikk i gode fasonger og på hvordan man kan bruke restegarn

IMG_1649IMG_1651IMG_1652IMG_1653

Her har Kathrine på seg “Kufte frå Sunnhordland” som det er mønster til  boka “Strikk meir til nøstebarn”

IMG_1647IMG_1650

En liten pause måtte vi ha. Her er noen av de mange som var med. Det var trekning på inngangsbilletten og noen ble heldige vinnere av garn og bøker.

IMG_1648

Det var et inspirerende foredrag og de som vil vite mer kan gå til:

https://www.facebook.com/strikkmeir?pnref=story

http://strikkmeir.davada.no/

http://nostebarn.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar